Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Baka Stenugnsbageri Barken Storegrunds gata 16

4,25

Baka Stenugnsbageri har kört i nuvarande regi sedan 2014, men har existerat lite längre än så. Enligt webbsidan strävar man efter att ha det mysigaste caféet, bästa produkterna och den vänligaste personalen i Göteborg. Baka Stenugnsbageri har två caféer/bagerier på Hisingen, det här besöket gäller den på Barken Storegrunds gata i Sannegården, det andra ligger inte jättelångt bort i Eriksberg. Den lilla och mysiga cafédelen finns i det ljusa hörnet lite längre in i lokalen. Ett barbord med ett par stolar finns längs med de stora fönstren. Inredningen är ljus och det är fint inrett, riktigt trevligt. I alla fall sommartid finns även en liten uteservering lite närmare vattnet, något som funkade fint en rätt behaglig sommarlördag.

Tjejen bakom disken var väldigt trevligt och tillmötesgående, jag tycker faktiskt till och med hon överträffade Bakas ambition om att ha stans vänligaste personal! Efter att ha valt frukostmeny, dryck, smörgåspålägg och bulle(!) hann vi slå oss till ro i solen. Frukosten dukades sen upp på en bricka som hon bar ut, mycket trevligt.

Frukosten finns i två varianter, en "snabb" (49kr) och en "stor frukost" (79kr). Den stora innehåller förutom mackan, juicen och kaffet i den mindre frukosten även yoghurt med müsli och antingen en scone eller bulle. En ganska klassisk frukost, förutom bakverket då som är en god extradetalj. Müsli väljer och plockar du själv från tre olika sorters hemmagjord müsli.

Helt klart en god och rekommenderad frukost! Tänk på att dom har stängt på måndagar, men då kan du gå till deras filial på i Eriksberg istället.

Stora frukosten (79 kr)

  • Kaffe eller te
  • Apelsinjuice
  • Tre sorters müsli
  • Yoghurt
  • Surdegsmacka med ost eller skinka
  • Scones / kanelbulle eller kardemumma bulle

Sätt ditt eget betyg på Baka Stenugnsbageri (Barken Storegrunds gata 16)

Skriv en kommentar på "Baka Stenugnsbageri"

Notera att detta inte är Baka Stenugnsbageris officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (2)

Bea

Kom just med Kielfärjan efter många veckor i Europa och fick den perfekta svenska frukosten med fil, müesli, juice, skinkasmörgås, kanelbulle o kaffe!

3 Augusti, 2016 klockan 11:41

Susanne

Mysigt ställe att börja dagen på. God macka, juice och kaffe. Men jag saknade verkligen yoghurt istället för filmjölk. Fick medhåll av flera gäster som inte var så förtjusta i filmjölk.

Betyget drogs ner på detta mysiga ställe av att det tyvärr inte fanns någon toalett. Dessvärre fanns det inte att uppbringa någon i dess närhet heller.

3 Oktober, 2016 klockan 16:45