Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Café Svea

3,5

Observera! Café Svea har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Café Svea känns som en gammal institution och jag tror nog det har legat här på Nordenskiöldsgata (på Sveaplan) väldigt länge. Men det är inte att man tänker på det när man går förbi. Det är lite anspråkslöst och har ingen uteservering eller skränig skylt på gatan. Så det är nog kanske därför man aldrig varit där. Väl inne i lokalen möts man av en ljusblå inredning som för tankarna till någon lunchcaféteria från förr. Det är spartanskt med en liten disk i ett hörn, resten är bord och stolar, ganska kalt och omysigt kan man tycka. Men här är det inte mysfaktor som gäller, nej här är det frukosten och lunchen som står i fokus.

En annan anledning till att man kanske inte går hit med kompisarna och lunchfikar är att det är mer en institution för riktiga arbetare än datakonsulter och handelsstudenter. Maten är således rikligt på energi och priserna är riktigt bra. Troligtvis stans billigaste frukost? Det finns gott om alternativ också, en vanligt frukostfrukost med antingen gröt eller yoghurt som bas och till det ägg och fralla. Behöver man stå sig mer finns det tre alternativ med stekt mat, även det riktigt prisvärt.

Om man klarar av att vara den som sticker ut i mängden (om du inte har på dig jobbarkläderna) så är Café Svea troligtvis ett av stans bästa vattenhål för en riktig arbetarfrukost. Rikligt med mat, gott, och helt utan trams och krusiduller! Tyvärr kan man inte gå hit om det är fullt på Egg & Milk för helgfrukosten, Svea är bara öppet måndag till fredag, riktiga arbetare sover på helgerna :)

Frukost

  • Bryggkaffe inkl. påtår
  • Apelsinjuice
  • Hårdkokt ägg
  • Yoghurt och müssli / Gröt
  • Två halvfrallor med ost och skinka

Det går inte att kommentera på Café Svea eftersom det har stängt.