Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

La Tazza

3

Observera! La Tazza har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

La Tazza har legat ett tag nu på Olivedalsgatan i Linné och ambitionen med lite mer exklusiv känsla för det italienska kaffet står sig rätt bra, trots tuff konkurrens av Bar Italia och Bar Doppio. La Tazza har en lite mer avslappnad attityd och klientelet är inte lika märkvärdigt som på tidigare nämnda ställen, vilket kan kännas riktigt skönt ibland. Inredningsmässigt är det modernt, fräscht och luftigt. Utrymmet att sitta på är inte jättestort, men tack vare den fenomenala, stora och snygga uteserveringen finns det gott om plats.

Eftersom man inriktat sig på italiensk stil och utbud lyser yoghurt och ägg med sin frånvaro, vilket ju inte är helt förvånande. Man väljer här helt enkelt panini, juice och valfri kaffe, och utbudet är rätt bra med tre sorters juice och fyra paninis där två är vegetariska. Vill man ha gröt går man ju någon annan stans, men en grillad panini till frukost är ju ändå inte fel!

På sommaren flyttar man in en stor glassdisk och erbjuder ett ganska bra utbud av italienska specialiteter. Ett annat riktigt stort plus är tidningarna som finns för utlåning till frukosten! Den här dagen fanns det både GP, DN, Aftonbladet och Expressen. Min lilla tunna Metro fick åka vidare i väskan.

Frukost

  • Valfritt kaffe
  • Juice på flaska. Tre sorter. Päron mango mix
  • Valfri panini (4 sorter, vegetariska 2st, salami och prosciutto)

Det går inte att kommentera på La Tazza eftersom det har stängt.