Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Muffins MM.

3,5

Observera! Muffins MM. har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Muffins MM har legat här i Haga rätt länge, och är en del i en liten kedja, som egentligen har varit lite större än den är nu, i alla fall i centrala Göteborg. Det låg bland annat en tidigare även på Linnégatan, men den stängde ner och blev Lilla Linné istället. Hur som helst, Muffins MM här i Haga ligger på bra läge mellan Haga och Vasa med perfekt "skall-bara-slinka-in-och-köpa-en-kaffe-innan-skolan"-läge för Handelsstudenterna. Själva lokalen är lite liten och bullrig och jag får känslan av Pret a Manger i England, där fokus är på att man skall gå in, plocka för sig av det man vill äta och dricka och sen beställa kaffe och betala i kassan. Inte speciellt mysigt direkt, men funktionellt. Det finns inte så många sittplatser heller, utan man får trängas vid små barbord i ena kanten alternativt att sitta vid de stora fönstren.

När jag är här är det inte speciellt stor ruljans i businessen, utan jag kan välja precis var jag vill sitta, eftersom sitta vill jag, trots att det inte riktigt känns att det är det primära målet för Muffins MM. Det finns tre frukostalternativ – liten, mellan och stor, och givetvis tar jag den stora, allt för att testa av så mycket av stortimentet på en gång! Det som slår mig är hur fasligt mycket engångs det är, vilket det ju i och för sig är på många ställen, och det gör mig lite irriterad. Kan man inte diska för de som sitter inne och äter och dricker? Annars är det hur som haver gott och framförallt känns det prisvärt, priset landar 5-10kr lägre än hos konkurrenterna i området. En annan en bra detalj är att det finns GP, adjöss Metro! :)

Frukost (Liten – 29kr)

  • Cheddarfralla eller scone med cream cheese & marmelad
  • Valfri liten varm dryck

Frukost (Mellan – 39kr)

  • Cheddarfralla eller scone med cream cheese & marmelad
  • Valfri liten varm dryck
  • Yoghurt

Frukost (Stor – 59kr)

  • Cheddarfralla eller scone med cream cheese & marmelad
  • Valfri stor varm dryck
  • Yoghurt
  • Juice (tre olika sorter på flaska)

Det går inte att kommentera på Muffins MM. eftersom det har stängt.